Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Fürdőszobai inspirációk

Fürdőszobai inspirációk

2022. 06. 23. 09:43:39

Tekintse meg a termék ajánlónkat.
Rendelje meg a weboldalon vagy  telefonon, emailen keresztül az itt megjelenő termékeket.

 

Telefon:+36 30 953 1972

E-mail: megrendeles@solar-d.hu

Álláslehetőségek

Álláslehetőségek

2022. 05. 19. 13:58:54

Itt találhatóak nyitott pozíciónk

 

 

Lakossági napelemes pályázat

Lakossági napelemes pályázat

2021. 12. 06. 12:00:00 Solar-D

Lakossági napelemes rendszerek támogatása
és fűtési rendszerek elektrifikálása
napelemes rendszerekkel kombinálva

 

A támogatás célja:

Jelen pályázati felhívás lehetőséget nyújt az országos átlagot el nem érő jövedelmű, saját tulajdonú ingatlannal rendelkező magánszemélyek számára, hogy vissza nem térítendő támogatással lakóépületeiket megújuló energiaforrással lássák el, illetve energiahatékonysági korszerűsítést hajtsanak végre. A beruházással csökkenthető az épület energiaigénye, amivel energiát lehet megtakarítani. Ezáltal a támogatás a rezsicsökkentés újabb eleme és az üvegházhatású gázok kibocsátásának visszafogásával a környezeti örökségünk megóvásához is hozzájárul. Eredményeként korszerűbb és kényelmesebb otthonokban lakhatnak a magyar emberek.

Támogatást igényelhetők köre:

Jelen pályázati felhívásra kizárólag azon nagykorú természetes személy (magánszemély)nyújthat be pályázatot, aki magyar adóazonosító jellel rendelkezik a beruházással érintett ingatlanban (rész)tulajdonjoggal rendelkezik (haszonélvezeti-, özvegyi-, illetve egyéb jog nem elegendő) a tulajdonos(ok) megfelel(nek) a jövedelmi előírásnak (lásd alább) – csak és kizárólag a tulajdonosok jövedelmét kell figyelembe venni az igénylők közül egyik félnek sincs adó- vagy köztartozása A jövedelmi előírás értelmében azon háztartás egyik nagykorú, természetes személy tagja nyújthat be pályázatot, amely háztartásnál a beruházással érintett ingatlan tulajdonosai közül, a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők 2020. évi, a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmének egy főre jutó összege 0 forint és 4.850.000 forint közé esik.A jövedelmi feltétel teljesítése tekintetében a beruházással érintett ingatlanban 2021. augusztus 30.-i állapot szerinti tulajdonos személyek 2020. évi, a SZJA bevallás szerinti összevont jövedelme (KATA is beleszámít) és/vagy 2020. évi nyugdíja a mérvadó.

A támogatás maximális mértéke az elszámolható költség 100%-a

Pályázattal érintett épületek köre:

A pályázó magánszemély (rész)tulajdonában álló egyedi fűtési rendszerrel ellátott családi házra; használati megállapodással rendelkező, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóház (ikerház, sorház) elkülöníthető, jogilag és energetikai szempontból önálló egységet képező épületére/ épületrészére; továbbá legfeljebb 6 lakásos társasházi, illetve szövetkezeti ingatlanok részét képező épületrészre / lakásra nyújtható be támogatási igény. Az épületrész / lakás támogathatóságának további feltétele, hogy a beruházás fizikailag megvalósítható legyen, illetve ahhoz a tulajdonostársak a lakóközösség tulajdoni arányában kifejezett minimum 51%-a írásos nyilatkozattal hozzájárult.Minden ingatlan vonatkozásában a pályázati részvétel további feltétele, hogy az épület olyan műszaki állapotban legyen, hogy egyéb beavatkozás nélkül is alkalmas legyen a beruházás fogadására.Kizárólag napelemes rendszer telepítése esetén távfűtéssel ellátott lakóingatlan esetén is igényelhető támogatás. Kizárólag állandó lakhatás céllal épült lakóingatlanok korszerűsítése támogatható

Igényelhető támogatás összege:

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege 500.000 Ft. Az egy pályázó által igényelhető vissza nem térítendő támogatás mértéke a pályázat által érintett ingatlan műszaki állapota és a megvalósításra kerülő műszaki kombináció mentén változik.

Támogatható tevékenységek:

Jelen pályázat keretében kizárólag az alábbi két különböző műszaki tartalom egyikére igényelhető támogatás:

Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezetét célzó napelemes rendszer létesítése.a tetőszerkezeti napelemes rendszer telepítése (inverterrel és a tetőre helyezhető tartószerkezettel együtt) és beüzemelése kizárólag olyan napelemes rendszer támogatható, ahol a napelem-panelek összesített névleges beépített teljesítménye nem haladja meg a pályázat által érintett ingatlanban pályázat beadását megelőző elszámolási év éves fogyasztás kWh-ban kifejezett összegének 1100-zal elosztott értékét, de legfeljebb az 5 kWp-et kötelező nyilvánosság biztosítása Tetőszerkezetre helyezett, a tervezett fűtési rendszer ellátását célzó napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása levegő-levegő, vagy levegő-víz hőszivattyúval villamosenergia tároló beépítése, nyílászáró csere: tetőszerkezeti – a tervezett fűtési rendszer ellátását célzó – napelemes rendszer telepítése (inverterrel és tartószerkezet kialakításával együtt) és beüzemelése – a napelempanelek összesített névleges beépített teljesítménye nem haladhatja meg az 5 kWp-ot napelemes rendszerhez kapcsolódó akkumulátoros tárolóegység felszerelése és üzembe helyezése – az akkumulátor tárolókapacitása nem haladhatja meg a 14 kWh-át a meglévő fűtési rendszer kiváltása, új, energia-hatékony, legfeljebb 12 kW fűtési teljesítményű levegő-levegő, vagy levegő-víz hőszivattyú beépítésével. Kiegészítő fűtésként (ingatlanonként legfeljebb 2 db. egyenként legfeljebb 6m2 nagyságú helyiség fűtésére) infra- és fűtőpanelek is támogathatók fűtött és fűtetlen tereket elválasztó nyílászáró szerkezetek (ablakok, ajtók) energiamegtakarítást eredményező cseréje – azon ingatlan korszerűsítéséhez, amelyben a beruházással érintett ingatlanban a pályázat benyújtásakor található fűtött és fűtetlen teret elválasztó nyílászárók legalább fele (nyílászárók felületében kifejezve, amit az energetikai tanúsítvány tartalmaz) nem felel meg a hatályos jogszabályban foglalt követelményértékeknek energetikai tanúsítványok, számítások elkészítése, kötelező nyilvánosság biztosítása, a napelemes rendszer létesítéséhez szükséges jogszabályi és műszaki alapkövetelmények teljesítése, tervezési-, illetve engedélyeztetési tevékenység

A támogatás mértéke:

(1) Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer létesítése esetén bruttó 2.900.000 Ft \\\\n(2) Tetőszerkezetre helyezett napelemes rendszer telepítése, létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje esetén: bruttó 11.300.000 Ft

A pályázatok benyújtásának határideje Pályázat az alábbi első ütem keretében, régiónkénti csoportosításban, a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújtható be: Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megye Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megye Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Budapest és Pest megye 2021.12.06. 8:00 órától a megnevezett megyékben rendelkezésre álló forrás kimerüléséig 2021.12.13. 8:00 órától a megnevezett megyékben rendelkezésreálló forrás kimerüléséig 2021.12.20. 8:00 órától a megnevezett megyékben rendelkezésre álló forrás kimerüléséig 2021.12.27. 8:00 órától a megnevezett megyékben rendelkezésre álló forrás kimerüléséig

 

Az alábbi mezők kitöltésével kérhet díjmentes felmérést, illetve árajánlatot a pályázat elkészítésére.

Hogyan fűtsünk helyesen vegyes tüzelésű kazánunkat?

Hogyan fűtsünk helyesen vegyes tüzelésű kazánunkat?

2021. 12. 06. 12:51:00 Solar-D

Egy vegyestüzelésű kazán üzemeltetése, nem csupán a fűtési, tüzelési teendők elvégzéséből áll. Fontos a kazán üzem közbeni folyamatos felügyelete és ellenőrzése, ezenkívül rendszeres tisztítása és karbantartása is.

Minden begyújtás előtt győződjön meg arról, hogy a tüzeléstechnikai berendezés, és a fűtési rendszer, az előírt mértékig fel legyen töltve vízzel

a csapok, szelepek és egyéb nyitó-záró szerelvények, nyitott illetve az üzemeltetésnek megfelelő állásban legyenek
szivattyús fűtés esetén, győződjön meg a szivattyú zavartalan működéséről, és megfelelő áramellátásáról
ellenőrizze a termosztát helyes beállítását, a kondenzáció és ezzel együtt járó kátrányosodás, illetve az ebből eredő fokozott mértékű korrózió elkerülése érdekében

 

FELÜLRŐL TÖRTÉNŐ BEGYÚJTÁS

Lépései:

Töltsük meg a kazán tűzterét a vízteres tüzelőajtón keresztül tüzelőanyaggal, az előírt mértékig.
A tüzelőanyag tetejére helyezzünk megfelelő mennyiségű összegyűrt papírt, 5-10 db gyújtóst és pár aprófát.
Gyújtsuk meg a papírt, később ha az aprófa is begyulladt, tegyünk rá néhány nagyobb fát majd ha látjuk, hogy az is begyulladt csukjuk be a tüzelő ajtót.
Az égéshez szükséges levegőt, az automata huzatszabályozóval állíthatjuk be.
Az égési folyamat közben felszabaduló füstgázokban lévő éghető anyagok tökéletesebb elégetéséhez szükséges levegőt, a vízteres tüzelőajtóba épített kisebb tüzelőajtón található levegő szabályozótárcsa megfelelő mértékű elfordításával, eltolásával biztosíthatjuk.
Ellenőrizzük és szükség szerint pótoljuk a tüzelőanyagot a folyamatos és egyenletes hőellátás biztosításáért.

A kazán működését rendszeres időközönként, folyamatosan kísérjük figyelemmel!

ALULRÓL TÖRTÉNŐ BEGYÚJTÁS

Lépései:

A kazán tűztér hátsó részét töltsük meg tüzelőanyaggal, a vízteres tüzelő ajtón keresztül.
A vízteres kazánrostély első harmadába helyezzünk megfelelő mennyiségű papírt, 4-8 darab gyújtóst, erre pár marék száraz, puhafát és néhány darab közepes méretű hasított tűzifát.
Az így bekészített tüzelőanyagot meggyújtjuk, megvárjuk, amíg a tűzifa begyullad, majd az égő tűzifára további, nagyobb fadarabokat helyezünk.
Amikor már ez is meggyulladt, a tüzelést további tüzelőanyag rárakásával folytatjuk.
Az égéshez szükséges levegőt, az előző begyújtási eljárásnál ismertetett módon, az automata huzatszabályozóval állíthatjuk be.
Az égési folyamat során felszabaduló füstgázok tökéletesebb elégetéséhez szükséges levegőt, az előző bekezdésben is ismertetett módon, a tüzelőajtón lévő levegőszabályozó tárcsa kellő mértékű elfordításával, eltolásával biztosíthatjuk.

 

Fagytalanítás lépései

Fagytalanítás lépései

2021. 12. 06. 00:00:00 Solar-D

Az öntözőrendszer téliesítésének módjai, fontossága

Az öntözési időszak végének beálltával minden esetben fontos feladat az öntözőrendszer téliesítése, hiszen a csővezetékekben, a szórófejekben, mágnesszelepekben maradó víz az őszi, téli időszakban, mikor a hőmérséklet 0 fok alá csökken, megfagy, kárt tesz bennük vagy akár tönkre is teheti azokat. Az öntözőrendszer telepítése sok munkába és anyagi ráfordításba került, óvjuk meg az állagát, és tavasszal, amikor újra beköszönt a jó idő, gond nélkül használhatjuk megint.

 

Hazánkban a talaj fagyhatára 80 cm-el a föld felszíne alatt van. Ez azt jelenti, hogy bármilyen hideg van és akármilyen tartós a fagy, a talajfelszíntől lefelé haladva 80 cm alatt sosem fagy át a föld. Felette azonban igen. A fagyok beállta előtt minden, földfelszín közelében elhelyezkedő vizes eszközünket mentesíteni kell a benne található víztől, ellenkező esetben fagykárok lesznek a berendezésekben.

Az öntözőrendszert sem hagyhatjuk ki, hiszen ezek jellemzően 30 cm-e a földfelszín alatt vannak, tehát bőven az átfagyó rétegben. Ennek 2 módja lehetséges:

1/ Automata víztelenítő szeleppel vagy más néven drén szeleppel

2/ Víztelenítés kompresszor segítségével

Az öntözőrendszer téliesítése automata víztelenítő szeleppel

A víztelenítő szelepet az öntözőrendszer legmélyebb pontjára kell telepíteni. Ha lejtős a terület, vegyük figyelembe a két víztelenítő szelep közötti magasságot, ami nem lehet több, mint 2 méter. Praktikus, ha minden öntöző körbe külön víztelenítő szelepet telepítünk, mégpedig úgy, hogy a szelep helyét nagyobb méretű, 5-6 cm-es kavicsokkal ágyazzuk ki, ez védi a víztelenítő szelepet is és a vízlefolyást is javítja.

A víztelenítő vagy más néven drén szelep víznyomás hatására lezár és amint megszűnik a nyomás, kinyílik. Amikor befejeződik az öntözés, kinyit a szelep és leereszti a csőhálózatban rekedt vizet. A megfelelő lejtésre figyelni kell telepítéskor természetesen.

100 százalékos megoldást az öntözőrendszer fagykárai ellen viszont csak a kompresszoros kifúvás jelent. A drén szelep alkalmazása mellett is maradhat minimális vízmennyiség a csőhálózatban.

Drén szeleppel rendelkező öntöző téliesítésének lépései:

 • zárjuk el a vízcsapot a főszelepnél
 • ha a rendszer a kerti csaphoz van csatlakoztatva, szintén el kell zárni
 • nyissuk ki a vízleeresztő szelepeket
 • a rendszerben lévő összes csapot nyissuk ki, megszüntetve ezzel a nyomást
 • engedjük le az összes vizet a rendszerből
 • a rendszer legmélyebb pontján lévő szelepet vegyük ki és helyezzük fagymentes helyre télre
Szórófej téliesítése
Mivel nincs elég mélyen a föld alatt, téliesíteni kell

Az öntözőrendszer téliesítése kompresszoros kifúvással

Az öntözőrendszer téliesítésének 100 %-os biztonságot adó módja a kompresszoros víztelenítés. Minden más esetben maradhat annyi víz a rendszerben, amennyi épp elég ahhoz, hogy megfagyva kárt tegyen az alkatrészekben.

A kompresszor segítségével történő öntözőrendszer téliesítés lépései:

 • főcsap elzárása
 • áramtalanítsuk a szivattyút
 • az ürítőcsapon keresztül le kell engedni a magától kifolyó vizet
 • csatlakoztassuk a kompresszort az ürítő csapra tömlőszettel
 • zónánként, öntöző körönként a teljes vízmennyiséget a szórófejeken át ki kell nyomni

A mágnesszelepek zárt állapotában a kompresszor tartályát nagyjából 3,5 bar-ig hagyjuk töltődni levegővel. Kinyitjuk az egyik szelepet, ekkor a levegő megindul, a szórófejeken keresztül távozik. Ha 1 bar alá csökken a nyomás, a kompresszor már nem elég hatékony, elzárjuk a szelepet, ismét gyűjteni kell egy kis nyomást, ezután ismételten kinyitni a szelepet. Ha a szórófejeken már csak levegő jön, az adott zóna vízmentesnek nyilvánítható.

 • csatlakoztassuk le a kompresszort
 • a szelepeket hagyjuk nyitva
 • kapcsoljuk ki a vezérlőt

Összességében a kompresszoros víztelenítés megbízhatóbb módszer, mint a szelepekkel történő, viszont körültekintéssel kell elvégezni! Ne engedje, hogy a nyomás 3,5- 4 bar fölé szökjön, használjon nyomáshatárolót!