Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Minden, amit tudni szeretne a hőszivattyúkról!

1. rész

Általános tudnivalók a hőszivattyúkról

A hőszivattyú nem véletlenül válik napjaink egyik legfelkapottabb épületgépészti megoldásává. Nemcsak környezetbarát, megújuló energiát hasznosító berendezés, hanem korszerű, gazdaságosan működtethető, fenntarthatóságot támogató fűtési-, hűtési és használati melegvíz előállítási megoldás is.

A hőszivattyú a levegő, talajvíz vagy föld energiáját hasznosítja, üzemeltetéséhez elektromos energia szükséges, működés során áramot vesz fel. Amennyiben zöldárammal működteti fűtési rendszerét, klímasemlegessé és fosszilis tüzelőanyagoktól függetlenné is válhat a fűtése. A jövő otthona zöld!

A magyarországi környezeti, hőmérsékleti viszonyok alkalmasak, és a talajhő viszonyok különösen kedvezők a hőszivattyúk működése szempontjából.

A hőszivattyú alapvető működési elve, hogy hőenergiát vesz el a környezetből, amit a lakótérbe szállít, vagy hőhordozó közegnek átad, ahol az elpárolog. Ezt a gőzt ezután egy kompresszor összenyomja, és az ezáltal keletkező energiát a fűtési rendszer vizébe juttatja. A hőhordozó közeg cseppfolyóssá válik, és a folyamat újrakezdődik.