Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tisztítsuk ki a klímánkat!

Tisztítsuk ki a klímánkat!
Ha eddig nem tisztította ki a klímáját, akkor tegye meg most! Nem csak a készülékének élettartamát hosszabbítja meg, hanem a saját és családja egészségét is megóvja ezzel az egyszerű művelettel!

Az idővel a klímaberendezés belső részeiben por, szennyeződések és lerakódások keletkezhetnek, ami csökkentheti a klíma hatékonyságát. A rendszeres karbantartás és tisztítás segít megszabadulni ezektől a lerakódásoktól, ezáltal növelve a klíma teljesítményét és energiatakarékosságát. 

A klímaberendezések levegőt szívnak be és fújnak ki a helyiségben. Ha a klíma rendszeresen nem kerül tisztításra, a por, pollen, penészgombák és más allergén anyagok felhalmozódhatnak a berendezésben. Így a klíma által keringetett levegő minősége romolhat, ami allergiás reakciókat, légzőszervi problémákat és általános rossz közérzetet okozhat.

Mik a klíma karbantartás és tisztítás lépései?

Por és szennyeződés eltávolítása: Használjanak puha, száraz ruhát vagy kefét a külső részek (ventilátor, szűrők, lamellák stb.) letakarításához. Vigyázzanak, hogy ne sérüljenek a lamellák.

Szűrők tisztítása vagy cseréje: Az elszívó szűrők rendszeres tisztítása vagy cseréje szükséges lehet. Ellenőrizzék a klímaberendezés használati útmutatóját a megfelelő tisztítási eljárásokhoz és a szűrők cseréjéhez. ( A klímája használati útmutatóját elektronikus verzióban megtalálhatja a készüléke gyártójának a weboldalán.)

! A légkondícionáló tisztító szereken magyar nyelvű használati útmutató van, tartsák be a leírt lépéseket és utasításokat. A vegyszerek használata megkövetelheti a helyiség szellőztetését, illetve egyéni védőeszköz (gumikesztyű, maszk...) használatát.

Webáruházunkban talál speciális klímatisztító szereket:

 

 Lefolyócső ellenőrzése és tisztítása: Ellenőrizzék a klímaberendezés lefolyócsövét, hogy nincs-e elzáródás vagy lerakódás. Tisztítsák meg a lefolyót,  ha szükséges, hogy megakadályozzák a víz visszaáramlását vagy a csövek eldugulását.

Szakember bevonása: Ha bonyolultabb karbantartási feladatokra van szükség, mint például a hűtőközeg feltöltése vagy a klíma kompresszorának ellenőrzése, érdemes szakember segítségét kérni. Ők rendelkeznek a szükséges szaktudással és eszközökkel a klíma alapos karbantartásához.

 

Kérjük, vegyék figyelembe ezeket a lépéseket és rendszeresen végezzék el a klíma karbantartását és tisztítását a nyári hónapokban. Ezáltal biztosíthatják a klímaberendezés hatékony működését, a jó levegőminőséget és hosszabb élettartamot.

Amennyiben további kérdéseik vannak, vagy szakemberre van szükségük a klímakarbantartáshoz, forduljanak bizalommal hozzánk!

Köszönjük a figyelmüket és kellemes nyarat kívánunk!